Hoe publiceer ik een lijst met kandidaten on-line voor mijn klant?

Let op: voor deze functie dien je administrator rechten te hebben

Kandidaten kan je delen met (interne) klanten zoals, hrm managers, lijnmanagers etc., zonder dat deze toegang tot CATS moeten krijgen. Deze optie is beschikbaar via het tabblad Lijsten.

Zo kan je bijvoorbeeld een shortlist presenteren van geschikte kandidaten met beperkte informatie. Of juist alle kandidaten presenteren met volledige informatie welke op een specifieke functie hebben gesolliciteerd. Je (interne) klant hoeft je dan in feite alleen nog maar te bellen/mailen welke kandidaat hij/zij graag uit wil nodigen voor een gesprek. Of, afhankelijk van de informatie die je wil tonen, dat je (interne) klant zelf contact opneemt met de kandidaat.

Hoe werkt het:

1) Maak eerst een lijst welke alleen bestaat uit kandidaten.

2)
Klik via het menu (links op je scherm) op ... Meer en selecteer dan Lijsten. Klik nu op de naam van de lijst die je zojuist hebt gemaakt.

3)
Rechtsboven in je scherm zie je een megafoon icoon. Klik hierop. Dit is namelijk de publiceer knop.

4) Geef de lijst een naam, eventueel een wachtwoord en kies de velden welke getoond mogen worden. Er zijn twee checkboxes, "Lijst" en "Details". Lijst zou kort en krachtig moeten zijn. Dat is namelijk hetgeen de bezoeker ziet wanneer deze het lijst overzicht bekijkt van alle kandidaten in de lijst. "Details" bevat de velden welke getoond worden nadat de bezoeker op een specifieke kandidaat heeft geklikt. Hier kan je dus meer gedetaileerde informatie over de kandidaat laten weergeven.

Indien de checkbox "CV" is aangevinkt, dan zal de bezoeker tevens het originele CV kunnen inkijken/downloaden.

5)
Klik Publiceer en er wordt door CATS automatisch een weblink gemaakt. Kopieer deze link en email deze (met eventueel ingestelde wachtwoord) naar de personen die de lijst mogen inzien. Indien je een wachtwoord bij de lijst hebt ingesteld, dan is de bezoeker verplicht om dat wachtwoord in te vullen nadat deze op de weblink heeft geklikt.