Email Integratie via IMAP

Wat is CATS email integratie?

Met de CATS email integratie komt er een directe verbinding tot stand met je CATS profiel en je mailserver zoals Gmail, Outlook.com, Microsoft Exchange, Office365 etc.. Email integratie werkt voor (Windows) PC/Laptop gebruikers als Apple gebruikers.

Alle ontvangen/verzonden emails naar kandidaten en contacten worden dan automatisch gesynchroniseerd. Dit bespaard je het nodige "knip en plakwerk".

Hoe werkt het?

Om het in te stellen dien je eenmaal de email inlog gegevens in te geven in CATS. Iedere 10 minuten zal CATS je mailbox scannen op verzonden/ontvangen email berichten en wannneer er een match is met een emailadres wat ook in het CATS account aanwezig is bij een kandidaat en/of contactpersoon dan zal het volledige email bericht als een activiteit worden gelogged en zal het eventuele bijlagen toevoegen aan het dossier.

Alleen de inbox en uitbox worden gescanned en niet alle andere email folders van het email account.

Het email adres bij het veld "email" van een kandidaat/contact persoon wordt gescanned op email verkeer.

Opmerking: CATS logged alle nieuwe berichten vanaf het moment dat de integratie tot stand is gekomen. Voorgaande ontvangen/verzonden email berichten worden niet automatisch gelogged.

Welke gegevens heb je precies nodig om de koppeling tot stand te kunnen brengen?
  • Email loginnaam + wachtwoord
  • Beveiligde poortnummers voor inkomende/uitgaande email (bijvoorbeeld; 993 voor inkomend, 587 voor uitgaand)
  • IMAP Host (bijvoorbeeld; mail.mijndomeinnaam.com)
  • SMTP Host (bijvoorbeeld; mail.mijndomeinnaam.com)

Belangrijk: Om veiligheidsredenen kan er enkel een koppeling met je mailserver worden gemaakt via beveiligde poorten. Dit betekend dat er een zogenaamd SSL certificaat door de mailhost geïnstaleerd dient te zijn. Dit zorgt ervoor dat de email communicatie tussen je CATS account en je mailserver middels encryptie worden verwerkt. Indien je mailserver niet over een SSL certificaat beschikt, vraag je mailhost deze dan te installeren.

Hoe stel ik dit in?
  1. Klik op "instellingen" (rechtsboven in het scherm).
  2. Kies "Mijn Profiel" uit het keuze menu.
  3. Klik op "configureer" in de email sectie.
  4. Een nieuw scherm opent zich en hier kan je een keuze maken van je mail provider.
  5. Het volgende scherm probeert nu automatisch je email instellingen in te lezen. Indien dit niet lukt, voer de gegevens dan handmatig in. Indien je niet zeker bent wat je wat bij welke velden in moet vullen, neem dan contact op met je IT administrator of email provider.
  6. Nadat alle gegevens zijn ingevuld/verwerkt keer je terug naar de "mijn profiel" pagina. Klik nu op "Activeren".