Skip to content

Multi Factor Authenticatie

Beveiliging van data is belangrijk. Bij CATS is het mogelijk om gebruik te maken van multi factor authenticatie (MFA). MFA voegt een extra beveiligingslaag toe bovenop de traditionele inlog methode op basis van enkel username/wachtwoord.

Waarom is MFA belangrijk?

CATS gegevens zijn waardevol en tegelijk persoons gevoelige gegevens. Dit soort gegevens wil je zo goed mogelijk beschermen tegen ongewenste toegang. Doorgaans is jouw beveiliging net zo sterk als je username/wachtwoord combinatie. Als je dezelfde login gegevens gebruikt bij meerdere accounts dan verhoog je het inbraak risico. Met MFA geactiveerd kan een kwaadwillende ook niet inloggen bij je account als deze beschikt over je reguliere inlog gegevens.

Hoe werkt het?

Met MFA geactiveerd log je in bij CATS op de gebruikelijke manier. Tevens wordt dan gevraagd om een unieke numerieke code in te toetsen welke zichtbaar is op je mobiele telefoon. Zonder deze code is het niet mogelijk om in te loggen. Deze code wijzigt ook iedere keer als je wil inloggen in CATS.

Oke, ik ben overtuigd! Hoe activeer ik MFA?

Ga met je telefoon naar de App Store of Google Play en zoek/installeer de app "Google Authenticator".

Ga nu in CATS naar "Instellingen" --> Mijn Profiel. Scroll helemaal naar beneden en klik op "activeer" link bij Multi Factor Authenticatie. Volg nu de scherm aanwijzingen op.Feedback and Knowledge Base