Skip to content

Hoe wijzig ik mijn scherm layout?

Een gebruiker met "administrator" rechten kan de layout van de getoonde informatie op het scherm naar eigen inzicht indelen en daarbij ook kiezen of er bepaalde informatie wel/niet getoond moet worden en welke velden verplicht zijn om in te vullen. Het aanpassen van de layouts van kandidaten, vacatures, bedrijven en contacten gaat op dezelfde manier.

1) Klik links in het menu op een item. Bijvoorbeeld bij "Kandidaten" en klik op een kandidaat dan kom je in het profiel van de kandidaat. Aan de rechterzijde van je scherm zie je een ronde knop (baco/schroevendraaier). Klik op deze button.

2) Wanneer de layout unlocked is kun je de velden met de muis verslepen naar iedere gewenste positie. Ook kan je nu extra velden aanmaken. Ook deze kan je weer verslepen naar een andere positie.

Velden verbergen

Als je met de muis over een veldnaam gaat wordt een "oog" symbool getoond naast de veldnaam. Als je deze aanklikt wordt het veldnaam onzichtbaar voor je gemaakt. De data blijft wel bewaard en nieuwe data wordt ook toegevoegd maar wordt voor de persoon die het heeft oog symbool heeft aangevinkt niet meer getoond.

Velden verplicht maken

Als je met de muis over een veldnaam gaat selecteer dan het * (asterisk) symbool om dit veld verplicht te maken voor alle gebruikers. Met verplicht bedoelen we dat de CATS gebruiker een actie moet uitvoeren met dit veld alvorens alle gegevens kunnen worden opgeslagen.

Tip: Gebruikers met "administrator" rechten kunnen een layout aanmaken en opleggen aan alle overige gebruikers. Ga hiervoor naar Instelllingen--> gebruiker management en klik op de knop "Kopiëer Mijn Layout Naar Alle Gebruikers".
Feedback and Knowledge Base