Hoe verberg ik het .catsone.nl in de url van het vacature portaal?

Standaard maakt .catsone.nl onderdeel uit van de url bij het vacature portaal. Dit kan aangepast worden zodat er de url er bijvoorbeeld uitziet als http://vacatures.mijnwebsite.nl

Je dient hiervoor een wijziging aan te brengen in de DNS records van je domeinnaam. Als je toegang hebt gekregen van je webhost tot de DNS dan kan je dit zelf wijzigen. Heb je hiertoe niet de toegang, vraag dan aan je hosting provider of zij de wijziging willen maken. Het is een eenvoudige wijziging van nog geen 2 minuten werk.

Maak een CNAME record aan welke verwijst naar de hostnaam van je CATS account. Bijvoorbeeld; vacatures.mijnwebsite.nl welke verwijst naar bedrijfsID.catsone.nl

Het bedrijfsID is altijd zichtbaar als je bent ingelogged in CATS, het maakt namelijk onderdeel uit van de url. Als https://abc.catsone.nl het inlog adres is van je CATS account, dan is abc het bedrijfsID.

Zodra je de verwijzing hebt gemaakt en de DNS wijziging actief/gesynchroniseerd is dan voer je de url in bij je account.

1. Login bij je CATS account. Klik aande linhkerkant van je beelscherm op de menuk keuze "Meer" en vervolgens op "portalen". Indien je gebruik maakt van meerdere portalen, selecteer dan eerst het betreffende portaal waarbij je de wijziging wilt doorvoeren. Je ziet vervolgens nu alle portaal instellingen.

2. Klik bij de portaal instellingen op "Configureer" bij het kopje "eigen domeinnaam" en voer hier de url in zoals aangemaakt als CNAME record. Bijvoorbeeld: vacatures.mijnwebsite.nl

3. Als de DNS gesynchroniseerd is dan is dit direct zichtbaar. Indien de DNS nog niet gesynchroniseerd is dan krijg je hier ook een melding van en dien je het later nogmaals te proberen. Het kan afhankelijk van de DNS instellingen max 24 uur duren voordat de servers gesynchroniseerd zijn.