Importeren Excel gegevens

Importeren van Excel gegevens

CATS kan Excel gegevens importeren. Zo zijn bijvoorbeeld adreslijsten van de Kamer van Koophandel eenvoudig te importeren bij de juiste CATS velden onder het tabblad "Bedrijven". Ook kan je bijvoorbeeld kandidaat gegevens importeren van een andere database.

Je kan data importeren met de extentie .xls en .csv

We krijgen echter nog wel eens de vraag hoe je van een .xls bestand een komma gescheiden .csv bestand maakt. Met de standaard Nederlandse instellingen op je PC slaat Excel .csv data namelijk op met een ; in plaats van ,

Hoe maak je een komma gescheiden CSV bestand?

Open het csv bestand in kladblok. Druk op de toestcombinatie CTRL+H. Geef als zoekterm ; in en bij vervangen ,

Wijzig nu de gegevens en sla het bestand vervolgens op. Je hebt nu een correct csv bestand welke je kan importeren.

Telefoonnummers moeten inclusief het landnummer zijn en een datum in het format ISO 8601 format YYYY-MM-DD.

Wees er zeker van dat er gescheiden velden zijn met namen en lokatie zoals plaats en provincie. Straat + huisnmummer dient in hetzelde veld te zijn.

First Name Last Name Email
Cell Phone Date Available
David Henderson david@example.com
Janice Jacobs janice@example.com
John Allan john@example.co.uk

etcetera etcetera.

Bekijk video tutorial